Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μη λειτουργία του δικτύου Φυσικού Αερίου στο Κιλκίς

Υπόψη Υπουργού κου Μ. Χρυσοχοϊδη


Αρ. Πρωτ. 270Α


κε Υπουργέ,


Στο νομό Κιλκίς (ουσιαστικά στο Δήμο Κιλκίς) έχει γίνει η σχετική υποδομή για την διανομή του Φυσικού Αερίου. Οι νέες οικοδομές εδώ και αρκετά χρόνια κατασκευάζονται υποχρεωτικά με εσωτερικό δίκτυο διανομής του αερίου.
Και για τους δυο παραπάνω λόγους οι Κιλκισιώτες καταναλωτές έδωσαν τα χρήματατά τους για τις υποδομές (δημόσιες και ιδιωτικές).
Χρόνια τώρα μετά την υλοποίηση των υποδομών, αυτές εξακολουθούν να μην αξιοποιούνται ούτε από τους απλούς καταναλωτές, ούτε από τους επαγγελματίες και τη βιομηχανία (πλην ελάχιστων περιπτώσεων βιομηχανιών).
Τα νοικοκυριά του Κιλκίς δεν έχουν πρόσβαση στο Φυσικό αέριο για έναν ανεξήγητο για μας λόγο. Το ίδιο συμβαίνει και για όλα τα δημόσια κτήρια παρότι το δίκτυο πηγαίνει στην "πόρτα τους" (στο νοσοκομείο Κιλκίς δεν αξιοποιούνται τα καινούρια μαγειρεία γιατί απαιτείται αέριο κι έτσι πληρώνει κέτερινγκ για την προμήθεια φαγητού! σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν είναι υπερβολή)
Σήμερα η αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και η έλλειψη δημόσιων έργων (δικαιολογημένη ως ένα βαθμό) μας κάνει να αναρωτιόμαστε: τι χρειάζεται επιτέλους να λειτουργήσουν τα δίκτυα που πληρώσαμε τα προηγούμενα χρόνια; μήπως αν η Πολιτεία πληρώσει "λίγα" για την επίλυση των εκκρεμοτήτων θα γλυτώσουμε "πολλά" από το κόστος του πετρελαίου; υπάρχει κανείς λόγος να επιδοτείται η σύνδεση στην Αττική (το είδαμε κατά κόρον σε τηλεοπτικές διαφημίσεις) και να αγνοείται μια περιοχή της Β. Ελλάδας, όπως το Κιλκίς, που χρειάζεται άμεσα σύνδεση στο δίκτυο;
Παρακαλούμε λοιπόν για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιουσία των Ελλήνων πολιτών - καταναλωτών και να μειωθεί άμεσα το κόστος διαβίωσής τους.
Αναμένουμε ενημέρωση για την άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματός μας.
Με εκτίμηση
.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου