Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Επιτροπές Διακανονισμού για τις Εμπορικές Μισθώσεις

Με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα που εντείνοται στις μικρές επιχειρήσεις κι επηρεάζουν σαφώς όλη την αγορά αλλά έχοντας υπόψη και τις δυνατότητες του Ν 4013/2011, η ΕΝΩΠΚΑ Κιλκίς απευθύνθηκε προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς με την παρακάτω επιστολή:


"κε Αντιπεριφερειάρχη           

Με δεδομένη την Οικονομική ύφεση στη Χώρας μας, τα τελευταία χρόνια, και με δεδομένη την εικόνα που όλοι καθημερινά έχουμε μπροστά μας (λουκέτα σε πάμπολλες Κιλκισιώτικες Επιχειρήσεις αλλά και Πανελλαδικά), αλλά και βιώνοντας, την αγωνία χιλιάδων επιχειρηματιών και εμπόρων για το μέλλον της επιχείρησής τους
σας καλούμε,
να συγκροτήσετε άμεσα την «Επιτροπή Διακανονισμού για τις εμπορικές μισθώσεις», όπως αυτή προβλέπεται από το Ν. 4013/2011 (άρθρο 15), όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 204 Α’/15-09-2011. Σύμφωνα με την Νομοθεσία, η ΣΥΝΘΕΣΗ της εν λόγω επιτροπής είναι τριμελής και ορίζεται από τον Αντιπεριφερειάρχη. «Η Επιτροπή Διακανονισμού είναι αρμόδια για την εξώδικη επίλυση διαφορών που αφορούν την αναπροσαρμογή του μισθώματος στις εμπορικές μισθώσεις για ακίνητα που βρίσκονται μέσα στα όρια της οικείας περιφερειακής ενότητας. Η Επιτροπή επιλαμβάνεται των υποθέσεων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της κατόπιν ενυπόγραφης αναφοράς ενός τουλάχιστον των εμπλεκόμενων μερών»
Ευελπιστούμε δε με τη λειτουργία της επιτροπής να διευκολυνθεί σε πολλές περιπτώσεις η επίλυση διαφορών σε εμπορικά μισθώματα με άμεσο και οικονομικό τρόπο (χωρίς δικαστικά έξοδα)"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου