Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

«Κίνημα» της πατάτας στο Ν. Κιλκίς

Προς: Δήμαρχο Κιλκίς & Δήμαρχο Παιονίας

Κιλκίς 5-3-2012,
 Αρ. Πρ. 35 

κοι Δήμαρχοι,
Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να γιγαντώνεται η προσπάθεια αυτοοργάνωσης των πολιτών για προμήθεια αγαθών κατευθείαν από τους παραγωγούς, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες. Πρόσφατα μάλιστα βλέπουμε κι ενεργή εμπλοκή κάποιων Δήμων στην συγκεκριμένη υπόθεση.
Με τις συγκεκριμένες προσπάθειες βλέπουμε να επιτυγχάνονται τεράστιες διαφορές τιμών, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι κατά κανόνα διάφορα «κυκλώματα» αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών είτε με τη συμμετοχή είτε με την αδράνεια των λιανοπωλητών.
Είναι προφανές ότι οι προσπάθειες αυτοοργάνωσης έχουν κάποιο όριο και δεν μπορούν να επεκταθούν στο σύνολο του εμπορίου, για να επιτευχθούν επιθυμητές τιμές.
Ο Δήμος Κιλκίς κι ο Δήμος Αξιούπολης διαθέτει ήδη ένα «εργαλείο» όπου θα μπορούσε να βοηθήσει δραστικά στο σκοπό αυτό και να διευρύνει την προσπάθεια για μείωση των τιμών πέρα από το «κίνημα της πατάτας». Το «εργαλείο» αυτό είναι οι Λαϊκές Αγορές. Αν και μπορεί να βρει κανείς διαφορά στις τιμές, ωστόσο υπάρχει μεγάλο περιθώριο στη βελτίωσή τους (σε σταθερά καλή ποιότητα).

Σας καλούμε λοιπόν
·         να διευρύνετε τη συμμετοχή παραγωγών στις λαϊκές αγορές
·         να βρείτε & να παροτρύνετε παραγωγούς ανά την Ελλάδα προκειμένου να συμμετέχουν στη Λαϊκή Αγορά
·         να θέτετε ως κριτήριο την τιμή των προϊόντων τους, για τη συμμετοχή τους, προκειμένου να αποφασίσετε σε ποιούς θα δώσετε θέσεις πώλησης
·         να εντείνετε τους ελέγχους για την ποιότητα λειτουργίας των λαϊκών αγορών
Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου