Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Μείωση κόστους σε Συμβάσεις τηλεφωνίας

Αρ. πρ. 288Α
Υπόψη Προέδρου Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της από 7-10-2013 επιστολής-καταγγελίας μας για την μη εφαρμογή εδώ κι ένα χρόνο της απόφασής σας για μείωση του κόστους τερματισμού κλήσεων από το καλοκαίρι του 2012 ( http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_0163.html ) βλέπουμε ότι ανακοινώνεται μείωση των τελών από 1-1-14 ( http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_0186.html )θεωρώντας ως δεδομένη την μη υλοποίηση της προηγούμενης απόφασής σας!
Τελικά τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα μειώσεων ή όχι; Γιατί δεν έπεσαν οι τιμές κόστους όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί; Αυξήθηκε το εργατικό κόστος ή τα "αναλώσιμα" των τηλεπικοινωνιών; Προφανώς δεν ισχύει τίποτε από τα δύο.
κε Πρόεδρε, με αγωνία παρακολουθούμε τις παρεμβάσεις σας για μείωση του κόστους τηλεπικοινωνιών και βελτίωση της ποιότητάς τους. Προφανώς, κρίνοντας από το αποτέλεσμα, δεν έχει επιτευχθεί η επιθυμητή (κι αναγκαία πλέον) βελτίωση στις τιμές (ίσως και στην ποιότητα). Δεν ξέρουμε αν δέχεστε πιέσεις-παρεμβάσεις για ηπιότερες ενέργειες από μέρους σας προς την αγορά τηλεφωνίας, εμείς πάντως οφείλουμε να σας πιέσουμε για άμεσες δραστικότερες ενέργειες για την βελτίωσή της.
Παρακαλούμε επίσης να βελτιώσετε τις επαφές της Υπηρεσίας σας με τις καταναλωτικές οργανώσεις τις οποίες μπορείτε να βρείτε από την Γεν. Γραμματεία Καταναλωτή ώστε να να συνεισφέρουμε ουσιαστικότερα στις προσπάθειές σας κι όχι μόνο να μας καλείτε εθιμοτυπικά σε ημερίδες και συνέδρια όπου πρακτικά δεν μπορούμε να συμμετέχουμε λόγω κόστους.
Τέλος παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε αν λειτουργεί η διαδικασία για τον "έλεγχο τιμών τηλεφωνίας" που αναφέρεται σε δελτίο τύπου σας του Αυγούστου ( http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_0163.html ). Αν όχι, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε όταν τεθεί σε εφαρμογή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου